Abonează-te la newsletter și primești gratuit Ghidul pentru companii „Cum să Planifici Localizarea Conținutului"

Echipamente de protecție

Traducere fișe descriere produs, certificate de calitate, instrucțiuni, inspecții și încercări de utilizare

Un echipament de protecție individuală protejează o persoană împotriva riscurilor existente, conform activității exercitate. Noțiunea de echipament individual de protecție se distinge de cea de echipamente de protecție colectivă. De exemplu, o pereche de antifoane este un echipament de protecție individuală, o manta insonorizantă pe o mașină reprezintă un echipament de protecție colectivă.

Traducerile exacte în acest domeniu salvează multe vieți în primul rând, și în al doilea, ca producător, pot deschide o multitudine de piețe noi de desfacere.

Se disting mai multe grupe principale de produse pentru echipamentele de protecție individuală, din care enumerăm: protecția capului - căști pentru șantier și specifice (de ex. de pompieri); protecția ochilor – ochelari, viziere; protecție auditivă – antifoane interne și externe; protecția feței – vizoare și ecrane; protecție respiratorie – măști de unică folosință, semimăști și măști complete cu filtre; protecția mâinilor – mănuși și manșete; protecția picioarelor – încălțăminte OS, cizme, saboți; protecția corpului – salopete mecanice și cu aplicații speciale; protecția împotriva căderii – centuri, mijloace de legătură, opritoare de cădere, carabiniere și alte accesorii etc.

Echipamentele și dispozitivele de protecție se mai clasifică și în domeniul protecției speciale: medical – biologic, chimic – ochelari, viziere și costume speciale; protecție împotriva incendiilor – echipamente de protecție ignifuge, antitermice, termice, dispozitive pentru lucru izolat, detectoare de fum; electric – mănuși, cizme, viziere etc.

Echipamentele de protecție se clasifică în mai multe categorii ce pot fi despărțite în funcție de zona de protecție, domeniul de activitate și modul de administrare. Orientarea spre zona de protecție (auditivă, respiratorie, oculară, a mâinilor, a picioarelor, a toracelui etc.) și pe tipul de protecție (mecanic, chimic, împotriva căderilor, acustic, electric etc.) determină clasificarea lor pe categorie I, II sau III (Directiva Consiliului 89/686/CEE).

De cele mai multe ori, echipamentele de protecție sunt mijlocul ce asigură sănătatea și chiar viața celui ce le poartă. Indiferent de natura echipamentului, datorită necesității acestuia, este foarte important ca traducerea tehnică să fie cât mai exactă.

Clienții noștri

Enel, Hydropol, NEAS

Ai un material de tradus?

Completează formularul de mai jos și primești oferta în cel mai scurt timp

CERE OFERTA